Marksten billigt – Här hittar bra och billig marksten för ditt projekt

Artikeln innehåller reklamlänkar. Läs mer...

Vill du köpa marksten billigt? Då har du kommit till rätt ställe. I denna artikel så går vi igenom hur du kan hitta billig marksten oavsett vilket markstensprojekt du planerar. Vi tittar på de billigaste typerna av marksten, vad du bör tänka på vid köp och läggning av dessa samt så klart var du kan köpa marksten billigt. Så låt oss börja…

Det finns en hel uppsjö av olika typer av markstenar på marknaden och det kan ibland vara svårt att veta vilken du skall köpa. Ett tips när du planerar inköpet är att tänka på vilken funktion som ditt markstensprojekt skall ha; är en uteplats som bara familjen skall gå på eller planerar du en garageuppfart som bilen skall köra på? Funktionen som markprojektet har påverkar så klart hur billigt markstenen blir och vilka material som är lämpliga.

Marksten billigt till garageuppfart – då är betongstenar din bästa vän

Om du söker billig marksten till en ny garageuppfart så är marksten i betong ett bra alternativ. Dessa markstenar är enkla att lägga och är dessutom förhållandevis billiga. Tänk dock på att tjockleken skall vara minst 50 mm. Exempelvis säljer Byggmax en grå marksten i betong med dimensionerna 210x140x50 för endast 109 kr per kvadratmeter (Augusti 2020) och detta är den billigast markstenen vi har kunnat hitta på marknaden. Det enda du behöver köpa till är fogsand vilket också är billigt; 20 kg kostar endast 53 kr säcken. Klicka här för att läsa mer om marksten grå hos Byggmax… (reklamlänk från Adtraction) 


Billiga markstenar till uteplats – då är trädgårdsplattor ett bra alternativ

Om du istället vill göra en uteplats i trädgården tycker vi att större trädgårdsplattor är ett bra och billigt alternativ. Även dessa är gjorda i betong men har ett mycket mer elegant utseende än tjockare markstenar. Dessutom är är de oftast bredare vilket sparar tid vid läggningen. En bra trädgårdsplatta är en helgrå platta med dimensionerna 350x350x50 mm på Byggmax för endast 19,50 kr styck. Klicka här för att läsa mer om denna trädgårdsplatta på Byggmax… (reklamlänk från Adtraction)

Marksten terracotta – lite dyrare alternativ men väldigt snyggt
Ett snyggt sätt göra om uteplatsen är att välja marksten billigt terracotta vilket gör utseende på marken mycket elegant och snyggt. Även fast marksten i terracotta är dyrare än betongalternativet så finns det pengar att spara på att hitta den billigaste terracotta-stenen. Den billigaste terracotta-stenen vi har hittat återfinns igen på Byggmax till priset 219 kr per kvadratmeter och har dimensionerna 210x140x50 mm per sten. Den sten är också tumlad vilket gör att den blir extra slitstark. Klicka här för att läsa mer om denna terracotta-sten på Byggmax. Klicka här för att läsa mer om denna trädgårdsplatta på Byggmax… (reklamlänk från Adtraction)

Kantsten – ett måste för att hålla vanliga markstenen på plats

Om du vill att marken bredvid platsen där du kommer lägga marksten skall se jämn och fin ut och inte flöda över markstenspartiet så behöver du även kantsten och detta gör marksten billigt. Kantsten kommer oftast i längre länger så du slipper köpa så många. Ett bra och billigt alternativ är en grå marksten med dimensionerna 500x250x250 mm och dessutom är slät och fin. Det billigaste alternativet vi har hittat på en sådan hittar du igen på Byggmax till priset 28 kr styck vilken inte är särkilt dyrt. Klicka här för att läsa mer om denna kantsten på Byggmax. 

Vi hoppas att ovan gett dig bra tips på att köpa marksten billigt och till den bästa kvaliteten samtidigt och vi önskar dig lycka till med ditt markstensprojekt. Det kommer att göra din garageuppfart eller uteplats riktigt snygg och fin och dessutom öka värdet på din fastighet. 

Share