Marksten betong – ett bra och billigt alternativ för markläggning

Artikeln innehåller reklamlänkar. Läs mer...

Marksten betong är bra men du måste överväga skillnaden mellan prefabricerad marksten och naturliga stenar. Detta hjälper dig att välja den bästa beläggningen för din uteplats, trädgård eller uppfart. Du har bokstavligen 100 olika typer av markstensplattor att välja mellan, och varje tillverkare och återförsäljare kommer att berätta att deras är den bästa och billigaste för dig. Därför kan det vara bra att läsa på lite kring denna typ av marksten innan du köper och denna artikel är tänkt att hjälpa dig i den processen.

Du kan dela upp marksten i betong i olika kategorier och överväga vilken typ av marksten du ska köpa. Dessa kan delas in i två huvudkategorier: betong och betongfria. För det första skulle jag vilja att du tänker att det inte är stenbeläggningar utan konstgjorda betong och naturstenar. Förutom dessa material är de gjorda av en mängd olika material som sand, sandsten, grus, lera, sten och till och med trä.

De kan användas för både kommersiella och privata ändamål på trottoarer, uppfart och terrasser och kan ha liknande färger. Du ser lik ut, och du skulle ha rätt, men det finns vissa skillnader. Du kan också köpa naturstenar och gips från Indien och Kina, vilket minskar kostnaden.

Dessa överväganden kan avgöra valet av bästa beläggningsplattor: styrkan som stenen måste ha, materialet som plattorna är tillverkade av och plattans tjocklek och form. När det gäller vilken marksten betong som är bäst för dig, är du inte bortskämd med valet. För att hjälpa dig att fatta ditt beslut har vi listat några faktorer att tänka på när du väljer de bästa betongplattorna. Det finns ett antal alternativ tillgängliga för dig att köpa tillverkade av en mängd olika material och material samt olika typer av betong.

Letar du efter bra och billig marksten i betong? Vi rekommenderar Byggmax då de har ett bra utbud från kvalitetstillverkare, låga priser (från 118 kr per m2) och billig hemleverans. Klicka här för att se hela Byggmax sortiment av marksten (reklamlänk från Adtraction).

Hur det görs: Återvunna stenar, betong och till och med glas blandas med cement för att skapa stenbeläggningar i stora storlekar. Ofta hälls och hälls betong, men ibland blandas återvunnen sten eller betong eller till och med glas in i cementen och därmed bildas en marksten av som är väldigt stor. För att ge plattans styrka pressas blandningen ned och vibreras för att torka och pressas sedan om och om igen.

Ytan på en betongplatta kan ändras på ett sådant sätt att många designfunktioner integreras i ytan. Den ojämna ytan ser ut som nyminad natursten men ibland läggs ytterligare färg till ytorna på konstgjorda plattor för att uppnå önskade ytor. Du har friheten att välja ytan på din konstruktion när du bestämmer om du vill köpa konstgjorda tillverkade beläggningsplattor. Den plana ytan är perfekt och det extra glidmotståndet ges till dig i form av en slät, slät yta med en hög grad av glidmotstånd.

Detta kan ge intryck av sandblästring, men i själva verket är det bara en slät yta med hög grad av halkstånd. Den förstorade ytan används som en underfotsindikator och ytcementet tvättas av det exponerade aggregatet. Den perfekta jämnheten i blandningen av sten och cement kan markeras, vilket gör att den ser ut som en stensten eller kakel. Ett av de bästa sätten att använda tryckta ytplattor är att producera räfflade eller prickade ytor, som kallas taktilsten. 

Polerad marksten kan ge intryck av marmor och effekten kan vara särskilt tydlig när den används med färgat glas. Billiga plattor i kategorin marksten betong har ofta bara en färg, men det kommer att finnas några kolfärgade eller, som du kan kalla det, “naturliga” (eller kolfärgade) markplattor. Dessa härmar den naturliga färgvariationen hos naturstenar medan dyrare stenstenar behåller olika färger och toner. På så sätt hittar du rätt balans i dina markstensplattor i betong.

Share